Blog

5 ok és tényező, amiért az éttermedben jó, ha van légkezelő rendszer.

A mai világban egy étterem akkor tud jól működni, ha sokan látogatják és finom ételeket fogyasztanak el. Azonban a finom ételeken felül más szempontok is befolyásolják az elégedettséget. A kényelmes környezet döntő fontosságú a visszatérő vendégek szempontjából. A komfortérzetet befolyásolja, ha egy étteremben nincs megfelelő szellőztetés és hűtés, vagy kellemetlen szagok vannak. Valljuk be őszintén, ha ezeket tapasztaljuk kevésbé válunk visszatérő vendéggé. Ha nincsenek vendégek, az az üzlet visszaeséséhez vezethet.

Be kell-e zárnom az ablakot amíg a légkondit működtetem?

Mindannyian szeretjük azt a frissítő hideg levegőt, amikor a légkondi beindul. De vajon amíg a hideg levegőt fújja, addig zárva vagy nyitva kell-e tartania az ablakokat? Nos, ma belemerülök ebbe az ősrégi dilemmába, hogy segítsek mindenkinek ebben a szezonban a hatékony hűtést helyesen megfogalmazni, emellett további klíma tippeket is áttekintünk, amelyeket követhetsz az energiahatékony és kényelmes otthon érdekében.

2024.05.03 13:17
Bakó Balázs
Szellőzés az ipari szektorban

A jó szellőzésnek az ipari szektorban is jelentősége van. Nemcsak egészségügyi szempontból van hatása hanem a gyártásban szereplő anyagokat is figyelembe veszi és megvédi a légtérben lévő káros hatásoktól. A mai blogbejegyzésben erről fogok részletesen beszélni.

2024.04.19 12:40
Bakó Balázs
Szellőztetés az egészségügyi szektorban.

Az egészségügyi intézmények a leginkább kiszolgáltatottak a légkörben keringő baktériumoknak. 

Ennek megfelelően ebben a szektorban is rendkívül fontos a jól kiépített szellőzési rendszer. 

Ebben a blogcikkben erről fogok beszélni.

Mire figyeljünk oda, ha klímaberendezést használunk!

A mai blogbejegyzésben egy klímaberendezést kiegészítő készülékről fogok beszélni. Ez nagyon fontos, hogy a nagy melegben a klímás helyiség valóban felfrissülés legyen. 

2024.04.05 15:17
Bakó Balázs
4 tavaszi klímatipp a szezon kezdete előtt.

Ahogyan a tavasz élénk árnyalatai kezdenek kirajzolódni, így nemcsak ezzel a csodás képpel szembesülünk, hanem a levegőt elárasztja a virágpor és a nyárfa virágzat is. Az allergiaszezon javában zajlik, így elengedhetetlen, hogy a klímaberendezésedet felülvizsgálja egy szakember. Ennek a szükségességét a szakértő kollégáink alátámasztják, hogy a készülékedből a szezon alatt a legtöbbet tudd kihozni. Íme a 4 legjobb tavaszi légkondi tippünk, amellyel javíthatod otthonod légkörét.

Milyen szempontok alapján tudom kiválasztani, hogy milyen klímát telepíttessek az otthonomba?

Egy hosszútávra szóló befektetés alapos körüljárást igényel. Ilyen döntésnek minősül az is, hogy milyen klímaberendezést válasszunk lakásunkba. Ebben a cikkben adunk pár támpontot a jó döntéshez. 

Miből áll egy szellőző rendszer és milyen funkciót látnak el az egyes részei?

Ebben a cikkben a komfortos és egészséges életvitelhez szükséges szellőzési rendszerről fogok bepillantást nyújtani. Felfedezzük, hogyan működnek, milyen típusok léteznek, és hogy milyen előnyöket hozhatnak az otthonunkba vagy munkahelyünkre.

Milyen szellőztetési fajtákat különböztetünk meg, mi a jelentőségük?

A jól megtervezett szellőztetés érdekében fontos megérteni a különböző szellőztetési rendszerek működését és előnyeit. Az alábbiakban bemutatunk néhányat a leggyakrabban használt rendszerek közül.

2024.03.08 14:28
Bakó Balázs
Mit jelent a szellőztetés és miért fontos?

A megfelelő szellőztetés rendkívül fontos mind otthonainkban, mind az irodai környezetekben. A rosszul szellőző helyiségekben pangó levegő halmozódhat fel, ami kellemetlen szagokhoz vezethet. Emellett a szennyeződések és allergének, mint például a por, pollen és penészgombák is felhalmozódhatnak, ami negatív hatással lehet az egészségünkre. Ahhoz, hogy megfelelően szellőzzön a helyiség, a friss levegőnek be kell áramolnia, és a használt levegőnek ki kell áramolnia. Ez biztosítja a megfelelő légáramlást és a friss levegő cseréjét.

2022.01.18 09:51
Wikipédia-Klímatrió Kft.
Ventilátor vásárlási segédlet

Napjainkban a konyhák, fürdőszobák, WC-k, mellékhelyiségek szellőztetése, párás levegőjének elszívása nagyon fontos szerepet játszanak. Sok esetben csak az elhasznált levegő elszívására fókuszál az ember, de az elszívott levegő pótlásának fontosságát már figyelmen kívül hagyja.
Nemcsak a sok kellemetlenséget okozó penész, zsíros gőzlecsapódások és az ablakok bepárásodása ellen kell „küzdenünk”, hanem az egészségünk megőrzése, a családunknak egészséges környezet megteremtése céljából is fontos a beltéri levegő mennyiségére és minőségére odafigyelnünk.

2022.01.07 14:48
Klimatrió Kft.
A klímákról

Egyre szélesebb körben alkalmazunk klímaberendezéseket nem csak irodaházakban, munkahelyen, hanem lakás célú épületekben is. Ez egyrészt magyarázható a különböző évszakokban előálló egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel, másrészt komfortszint igényünk növekedésével. A split klíma igen népszerű megoldás, pedig igazából nem is klíma.

 

2022.01.13 10:44
Wikipédia-Klímatrió Kft.
Ventilátor ismertető és beszerelési útmutató

Az emberek nagy része, ha ventilátor beszerelésről van szó, úgy gondolja, hogy „ez egy könnyen megoldható dolog, nincs szükség szakemberre.” Persze, ha egy kicsit is műszaki beállítottságúak vagyunk, akkor valóban meg lehet ezt házilag is tenni, de ebben az esetben is célszerű körültekintőnek lennünk, hiszen nem mindegy, hogy hová és hogy milyen készüléket szerelünk. Következő írásunkban ebben szeretnénk az önök segítségére lenni.

Webáruház készítés
cetelem_hu