Blog

Szellőzés az ipari szektorban

2024.05.03 13:17
Bakó Balázs
Szellőzés az ipari szektorban

A jó szellőzésnek az ipari szektorban is jelentősége van. Nemcsak egészségügyi szempontból van hatása hanem a gyártásban szereplő anyagokat is figyelembe veszi és megvédi a légtérben lévő káros hatásoktól. A mai blogbejegyzésben erről fogok részletesen beszélni.

A jó szellőzés elengedhetetlen az ipari szektorban is. A levegő itt gyorsan szennyeződik, a gyártócsarnokból vagy a géptermekből származó (finom) porral, gázokkal és gőzökkel. Az egészséges beltéri klíma egy gyártócsarnokban vagy gyárban a következőket eredményezi:

  • Egészséges munkakörnyezet, jó munkakörülmények;
  • Az alkalmazottak nagyobb termelékenysége;
  • Kevesebb hiányzás;
  • Az anyagok jobb védelme.

A gyár természetes szellőztetése

 

Az ipari csarnokok vagy ipari épületek gyakran magasak és nagyok, így a teljes tér szellőzését nagy feladattá teszi. Azokban a gyárakban és cégekben, ahol a gyártási folyamatok sok hőt igényelnek, a természetes szellőztetés elegendő. Természetes szellőzés esetén ez a meleg levegő felemelkedik, és a tetőn lévő rácsokon keresztül távozik. A levegő ellátása ablakokon, ajtókon vagy (homlokzati) rácsokon keresztül történik. Ily módon a szellőztetés motor használata nélkül történik.

 

Gépi szellőztetés ipari épületekben

 

Az iparágon belüli optimális szellőztetéshez a természetes szellőztetés mellett a gépi szellőztetés is szükséges. Jó szellőzés nélkül a beltéri levegő minősége jelentősen romlik, és a gyártási folyamatra is kihat.

 

Nagy ipari csarnokok és gyárak számára az ipari szellőztető ventilátorok és légkezelő egységek jó megoldást jelentenek a levegő kezelésére. A légkezelő egységnél a levegő tisztítása szűrővel történik. A legtöbb légkezelő egység ellenáramú hőcserélővel van felszerelve, amely optimális hővisszanyerést biztosít. Különféle ventilátorok alkalmasak az ipari szektor levegő elszívására és ellátására.

 

Az ipari ventilátor kiválasztása a helytől, az alkalmazástól és a kívánt légcsere mennyiségétől függ. Tanácsokkal vagy kérdésekkel fordulj hozzánk kötelezettség nélkül.

 

Válassz megfelelő ipari szellőzőventilátort

 

Üzleti ügyfeleinknek a szakszerű rendelés lehetőségét kínáljuk webáruházunkon keresztül:

https://www.szellozesjoaron.hu/

 

Regisztrálj viszonteladóként és használd ki a különleges feltételeket és még számos előnyt. https://www.szellozesjoaron.hu/shop_reg.php?no_reg=0

 

Szellőzés- és légtechnikai szakértők vagyunk, és az ipari szektor számára megfelelő ventilátorok és tartozékok széles választékával rendelkezünk. Fordulj hozzánk tanácsért, rendelj közvetlenül a webáruházunkból vagy kérj árajánlatot: info@klimatrio.hu

 

Néhány a referenciáink közül a teljesség igénye nélkül: https://www.klimatrio.hu/index.php/referenciak/

 

 

 

Webáruház készítés
cetelem_hu