Blog

5 ok és tényező, amiért az éttermedben jó, ha van légkezelő rendszer.

2024.05.17 12:47
Bakó Balázs
5 ok és tényező, amiért az éttermedben jó, ha van légkezelő rendszer.

A mai világban egy étterem akkor tud jól működni, ha sokan látogatják és finom ételeket fogyasztanak el. Azonban a finom ételeken felül más szempontok is befolyásolják az elégedettséget. A kényelmes környezet döntő fontosságú a visszatérő vendégek szempontjából. A komfortérzetet befolyásolja, ha egy étteremben nincs megfelelő szellőztetés és hűtés, vagy kellemetlen szagok vannak. Valljuk be őszintén, ha ezeket tapasztaljuk kevésbé válunk visszatérő vendéggé. Ha nincsenek vendégek, az az üzlet visszaeséséhez vezethet.

Az alábbi 5 pontban bemutatom az okokat, amiért érdemes légkezelő rendszerrel felszerelni egy éttermet.

 

  1. Hőmérséklet szabályozás

A jól működő klíma rendszer optimális hőmérsékletszabályozást biztosít, így az étkező meleg időben hűvös, hidegebb évszakban pedig meleg marad. Ez pihentető légkört teremt az ügyfelek számára, hogy élvezhessék étkezéseiket.

  1. Légkezelés (hűtés-fűtés-szellőztetés-elszívás)

 A megfelelő szellőzés segít eltávolítani a főzés szagát, a füstöt és a levegőben szálló részecskéket, biztosítva a friss és tiszta légkört. Segít megelőzni a túlzott hőség, páratartalom vagy fülledtség kialakulását az étteremben.

  1. Levegőminőség

A hatékony légszűrőkkel felszerelt klíma rendszer javíthatja a beltéri levegő minőségét a szennyező anyagok, allergének és kellemetlen szagok eltávolításával. Ez különösen fontos az allergiás vagy érzékeny ügyfelek számára.

  1. Vevői elégedettség

 Ha az ügyfelek jól érzik magukat, és élvezetes étkezési élményben részesülnek, nagyobb valószínűséggel térnek vissza, és ajánlják másoknak az éttermet. A jó klíma rendszer hozzájárul az ügyfelek elégedettségéhez, és hozzájárul a pozitív hírnév kialakításához.

  1. A személyzet kényelme

A légkezelő rendszer nemcsak az ügyfelek számára előnyös, hanem kényelmes munkakörnyezetet is biztosít az étterem személyzetének. A jól szabályozott hőmérséklet és a jó levegőminőség növelheti az alkalmazottak termelékenységét és a munkával való elégedettségét.

 

Az alábbi 5 pontban pedig bemutatom a tényeket, amiért érdemes légkezelő rendszerrel felszerelni egy éttermet.

 

1. Szellőztető rendszer

 A megfelelő szellőzés elengedhetetlen az elhasznált levegő eltávolításához, a szagok szabályozásához és a főzési melléktermékek eltávolításához. A megfelelő szellőztető rendszernek tartalmaznia kell a főzőkészülékek feletti elszívót, valamint egy jól megtervezett csőrendszert, amely eltávolítja a szennyezett levegőt a konyhából, és friss levegőt vezet be kívülről. A szellőzőrendszernek meg kell felelnie a helyi építési előírásoknak és szabványoknak.

 

2. Levegőszűrés

A hatékony légszűrők felszerelése elengedhetetlen a levegőben lévő részecskék, például por, allergének és szennyező anyagok eltávolításához. Az éttermeknek magas besorolással rendelkező, jó minőségű szűrőket kell használniuk a hatékony szűrés biztosítása érdekében. A rendszeres karbantartás és a szűrőcsere is szükséges az optimális teljesítmény biztosításához.

3. Zónázás

 A zónázás az éttermi tér különböző területekre való felosztását és az egyes zónák külön hőmérséklet-szabályozását jelenti. Ez jobb energiahatékonyságot tesz lehetővé azáltal, hogy csak ott fűt vagy hűt, ahol szükséges. A zónázás megvalósítható visszacsapó-. illetve pillangószeleppel a légcsatorna rendszerben.

4. Megfelelő méretezés 

Elengedhetetlen a légkezelő/klíma rendszer megfelelő méretezése az étterem sajátos igényei szerint. Figyelembe kell venni olyan tényezőket, mint a tér mérete, a személyzet száma, a konyhai felszerelések, a főzőberendezések által keltett hőterhelés. Az alul- vagy túlméretezett rendszerek hatékonyságcsökkenést, kényelmetlenséget és megnövekedett energiaköltségeket eredményezhetnek.

5. Rendszeres karbantartás

 A légkezelő rendszer telepítése után rendszeres karbantartás szükséges az optimális teljesítmény és hosszú élettartam érdekében. Ez magában foglalja a rendszer tisztítását és ellenőrzését, a szűrők cseréjét, a szivárgás ellenőrzését és a mechanikai alkatrészek karbantartását. A légkezelő rendszeres karbantartása segít megelőzni a meghibásodásokat, biztosítja az energiahatékonyságot és fenntartja a jó beltéri levegő minőségét.

 

Tanácsért forduljon hozzánk, szívesen segítünk.

e-mail: info@klimatrio.hu

Telefon: 06-72-512-240

 

Webáruház készítés
cetelem_hu