Blog

Mire figyeljünk oda, ha klímaberendezést használunk!

2024.04.12 13:39
Bakó Balázs
Mire figyeljünk oda, ha klímaberendezést használunk!

A mai blogbejegyzésben egy klímaberendezést kiegészítő készülékről fogok beszélni. Ez nagyon fontos, hogy a nagy melegben a klímás helyiség valóban felfrissülés legyen. 

A nagy meleg elől mindenkinek jól esik egy klímával hűtött szobába menekülni. A hűs szoba egészen felfrissít minket és megélénkül a közérzetünk.

Viszont a hűtött szobának van egy hátulütője is. A folyamatosan hideg levegőt fújó klímaberendezés szárítja a légtér levegőjét. Ezáltal a relatív páratartalom is csökken, amely a vírusok elszaporodását is elősegíti. A vírusok alacsony páratartalom mellett is jól érzik magukat, a vírusrészecskék az alacsony relatív páratartalom miatt még kisebbek lesznek, így könnyen átterjednek és még mélyebbre hatolnak a tüdőbe.

 

Hogyan veszed észre, ha túl száraz a levegő bent?

  • Száraz és csípős szemek
  • Száraz bőr és száraz ajkak
  • Irritált orr
  • Száraz köhögés vagy csiklandozó torok
  • Fejfájás és/vagy fáradtság
  • Statikus elektromosság

 

Milyen magas a páratartalom a lakásodban?

Szeretnéd tudni, mekkora a páratartalom az otthonodban? Már sok olyan multifunkciós termosztát van a piacon ami el van látva levegőminőség mérővel, amely azonnali betekintést nyújt a relatív páratartalomba. Így mindig láthatod, hogy szükség van-e további párásításra otthonodban.

 

Hogyan növelheted a páratartalmat a lakásodban?

A páratartalom növelésére számos praktikát találunk az interneten. Ilyenek például: tegyünk egy tál vizet a radiátorra, a nedves ruhákat teregessük a nappaliba, olyan növényeket helyezzünk el a szobába amik növelik a páratartalmat, vagy pedig nyitott ajtónál zuhanyozzon.

Ezek a praktikák mint sok más praktikákkal egyenértékűen felszínesen megoldják a problémánkat, viszont végleges megoldás nem lelhető fel bennük.

 

Például a nyári klímaszezonban nem tudunk a radiátorra egy tál vizet tenni ami párásítaná a helység levegőjét. Ráadásul a gyakori klímahasználat mellett elengedhetetlen egy stabil páratartalom fenntartása.

Ezt a stabilitást és állandóságot egy párásító berendezés oldja meg otthonunkban. Ezeken a készülékeken te állíthatod be a kívánt relatív páratartalom értékét.

Így ezzel megelőzhetjük a száraz levegő okozta tüneteket és egészségügyi kockázatokat.

 

Itt pedig megtekintheted az egyedi ajánlatodat:

 

https://www.szellozesjoaron.hu/spd/5386/Fisher-F-DRY301AE4-paramentesito-30l-nap

 

 

Szakértő kollégáink készségesen állnak a rendelkezésedre az esetleges felmerülő kérdések kapcsán.

 

Keress minket bizalommal:

 

e-mail: info@klimatrio.hu

Telefon: 06-72-512-240

Webáruház készítés
cetelem_hu