Blog

Szellőztetés az egészségügyi szektorban.

2024.04.19 12:40
Bakó Balázs
Szellőztetés az egészségügyi szektorban.

Az egészségügyi intézmények a leginkább kiszolgáltatottak a légkörben keringő baktériumoknak. 

Ennek megfelelően ebben a szektorban is rendkívül fontos a jól kiépített szellőzési rendszer. 

Ebben a blogcikkben erről fogok beszélni.

 

 Az egészségügy a szellőztetéstechnika egyik legigényesebb ágazata. Kórházi-,

háziorvosi-, illetve fogorvosi rendelők és gyógyászati intézmények olyan helyek, ahol betegek vagy egészségügyi panaszokkal küzdő emberek találkoznak. Ennek eredményeként ezek a gondozási helyek gyorsan vírusok és baktériumok táptalajává válnak. Az egészségügyben a jó szellőzés különösen fontos:

  • Megakadályozza a vírusok terjedését;
  • Csökkenti a fertőzések kockázatát;

Ennek érdekében telepítsen beltéri klímát a betegek, a személyzet és a látogatók számára.

 

 

Hogyan biztosítható a jó orvosi légkör?

 

 Az egészségügyi intézmények beltéri területein az optimális és egészséges levegőminőség kulcsfontosságú. Ennek oka, hogy aktívan hozzájárul például a kórházi betegek gyógyulási folyamatához. Nagyon fontos a betegek és az alkalmazottak egészsége szempontjából is, és elősegíti az egészségügyi dolgozók munkabírását. Javasoljuk a folyamatos gépi szellőztetést.  Nagy közösségi terekben ez a tér méretétől függően légkezelő egységgel vagy hővisszanyerő rendszerrel valósítható meg.

 

 

Szellőztetés fogászati ​​klinikák számára

 

 Egy fogorvosi rendelőben nem tartózkodik sok beteg ember, de itt is sok baktérium lehet a levegőben. A szánk tele van baktériumokkal és nyállal, amelyek a kezelőszobában maradhatnak. Ezért a higiénia és a jó szellőzés szükséges a fogorvosnál. Ez történhet természetes úton szellőzőrácsokon keresztül, vagy mechanikusan szellőztető rendszer segítségével. Egy fogászati ​​rendelőben speciális elszívó berendezésre és kompresszorra is szükség van a tiszta és száraz levegő biztosításához.

 

Szellőztetés a gyógytornásznál

 

 A kezelőszobában, a tornateremben vagy a fizikoterápiás rendelők várótermében baktériumok és vírusok, valamint szálló por és testszagok is lehetnek a levegőben. A megfelelő természetes vagy mechanikus szellőztetéssel a gyógytorna levegőminősége javítható. A szénszűrővel ellátott légtisztító segíthet csökkenteni a szagproblémákat és eltávolítani a levegőből a szennyeződésrészecskéket.

 

Szellőztetés a várótermekben

 

 Az olyan gondozási intézmények várótermeiben, mint a kórházak, az orvosi vagy a fogorvosi rendelőkben, sokan ülnek együtt egy kis helyen. Amikor az emberek köhögnek vagy tüsszentenek, a baktériumok és vírusok gyorsan terjednek. A tisztább levegő biztosítása érdekében javasoljuk légtisztító felszerelését a váróteremben. A légszűrő eltávolítja a levegőből a legapróbb levegőrészecskéket, az aeroszolokat, amelyeken a vírusok elszaporodhatnak. A szellőzés itt is nélkülözhetetlen. Ez biztosítja az oxigéndús levegőt. A levegőtisztítás szellőztetéssel kombinálva egészséges beltéri klímát biztosít.

 

Szellőztetési követelmények kórház és egészségügyi intézmények

 

 Az egészségügyi létesítményeknek meg kell felelniük bizonyos szellőztetési követelményeknek. Minden egészségügyi intézménynek rendelkeznie kell megfelelően működő szellőzőrendszerrel, amelyet legalább évente ellenőrizni kell. A kórházi légtérre a kórház különböző területein eltérő szabályok vonatkoznak. Például az olyan kritikus területeken, mint a kezelés, a laboratórium és a műtők, a legmagasabb szintű higiéniát és levegőtisztaságot (steril légtér) kell biztosítani. A kutatások azt mutatják, hogy a műtői levegőminőség összefüggésben áll a fertőzésekkel. Az egészséges levegőminőség ezért fontos a betegek gyógyulásához. A közterületeken, ahol sokan összegyűlnek, fontos a folyamatos légcsere.

 

Tanácsért forduljon hozzánk, szívesen segítünk.

e-mail: info@klimatrio.hu

Telefon: 06-72-512-240

Webáruház készítés
cetelem_hu